Malaxorul politicii din Romania macina in gol de zeci de ani ideologii "competitive" pe criterii de validitate si veridicitate. Astazi, guvernul PNL-PD devine suspectul urmarit si criticat, la fiecare pas, de fosta putere.
Conflictele starnite de trimisii in teritoriu, indiferent de apartenenta politica, si adevarate scandaluri centrale - acesta este tabloul oferit de activitatea clasei politice romanesti. Le place mancatoria si jocul "de-a soarecele si pisica", fara sa tina cont de ceea ce spunea Aristotel: "Oricine detine puterea este tentat sa abuzeze de ea".
Pesedistii din judetul Hunedoara nu s-au dat nici ei in laturi de a critica actuala putere. Mai mult de atat, acestia tin sa scoata la inaintare numai aspectele negative ale actualei guvernari cu mesajul subliminal cum ca ei ar fi mai buni.
Victor Vaida, presedintele PSD Hunedoara, sustine si crede in multifunctionalitatea membrilor de partid, fara a face nici o retrospectiva privind reminiscentele fostei puteri. "Avem oameni competenti care ofera doua, trei variante la problemele existente si suntem pregatiti in orice moment pentru alegeri anticipate. Alegeri pe care, cu siguranta, le vom castiga, acum sau peste patru ani".
Monitorizarea guvernului PNL-PD este facuta de cele 15 departamente infiintate la nivel central si judetean de catre PSD. Fiecarui departament ii este atribuit cate un minister, pe care sa-l "aduca pe calea cea buna", prin intrigi, suspine si arhicunoscutele solutii viabile.
Acelasi lucru s-a intamplat si in timpul conducerii PSD, doar ca rolurile erau inversate, iar solutiile au ramas si pe vremea aceea la nivel de propuneri.
Framantati, dar vor puterea
Pe plan local, exista teorii conform carora, daca nu s-ar fi schimbat puterea