Subiectul vedeta al Camerei de la inceputul acestei sesiuni a fost Regulamentul, fapt care a atras deputatilor multe reprosuri. Pana la urma ei si-au adus aminte si de legile ce trebuie adoptate in vederea integrarii europene, dar nu le-au dedicat decat dupa-amiaza zilei de luni si dimineata zilei de ieri. Insa se pare ca stiau ce fac, pentru ca aceste doua zile le-au fost de ajuns pentru a vota expeditiv marea majoritate a acestor legi.
Ieri, in sesiunea de dimineata, deputatii au reusit sa adopte 22 de acte normative, practic fara obisnuitele dezbateri.
Singura exceptie a constituit-o Ordonanta privind privatizarea CEC, unde a existat o puternica opozitie din partea PRM.
O situatie inedita s-a inregistrat la propunerea legislativa privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, unde initiatorii au anuntat, prin Raluca Turcan (PNL) si Valentin Iliescu (PD), ca doresc retragerea actului normativ din circuitul legislativ pentru ca, in urma unor dezbateri ample cu societatea civila, au realizat o varianta mai buna.
De asemenea, ca semn al interesului pe care il arata deputatii procesului legislativ, doua dintre proiectele de lege ce figurau pe ordinea de zi a Camerei au fost adoptate prin procedura aprobarii tacite. De aceea, cele doua proiecte, o propunere de modificare a Legii Curtii de Conturi si una de modificare a Legii audiovizualului, al caror termen constitutional a expirat de pe 18 septembrie, respectiv 11 septembrie, vor pleca la Senat nemodificate, finisarea lor ramanand sarcina Camerei superioare.
Subiectul vedeta al Camerei de la inceputul acestei sesiuni a fost Regulamentul, fapt care a atras deputatilor multe reprosuri. Pana la urma ei si-au adus aminte si de legile ce trebuie adoptate in vederea integrarii europene, dar nu le-au dedicat decat dupa-amiaza zilei de