Procurorul Nicolae Neagoe, cel care a instrumentat initial dosarul Tiriac jr., a trimis la CSM un memoriu in care arata cum a facut ancheta pina cind i-a fost luat dosarul si ce s-a intimplat dupa aceea. Explicatiile sale descriu istoria unei musamalizari perfecte, in care unii procurori, platiti de noi toti, s-au dovedit mai buni avocati decit cei platiti de Tiriac.
Procurorul Nicolae Neagoe, cel care a instrumentat initial dosarul Tiriac jr., a trimis la CSM un memoriu in care arata cum a facut ancheta pina cind i-a fost luat dosarul si ce s-a intimplat dupa aceea. Explicatiile sale descriu istoria unei musamalizari perfecte.
Lectura memoriului arata ce continea initial acest dosar, cit de consistente erau probele, pretextele sub care, ulterior, acestea au fost inlaturate si ce a mai ramas din el spre a fi inaintat instantei.
Initial, parea un dosar beton. Procurorii luasera urma unor traficanti de droguri si ajunsesera la protipendada: Ion Alexandru Tiriac, indianul Tyagi Shailendra, zis Shaloo, Raluca Sandu, Ileana Lazariuc, Robert Mircea Sandu. Probele constau in declaratii de martori si peste 50 de inregistrari telefonice.
Martorii audiati, dintre care trei erau sub acoperire, apucasera sa descrie in amanunt petrecerile in care se consuma cocaina, cu detalii minutioase privind locurile in care se tineau aceste petreceri.
Totodata, avusesera loc si asa-numitele „conduceri in teren" ale martorilor, incheiate cu procese verbale, prin care se demonstra ca cei audiati chiar fusesera acolo si cunosteau geografia locului.
Depozitiile fusesera luate in cadrul unor mai multe runde de audieri, astfel incit sa se vada daca exista sau nu discordante intre marturii. Din inregistrarile telefonice rezulta limbajul codificat al consumatorilor de droguri, insa martorii „decriptasera" pentru anchetatori codur