Societatea Sport Complex Transilvania, care a cumparat acest teren de la fostul FPS, actualmente AVAS, intentioneaza sa faca o investitie de cateva milioane de euro, lucru care ar urma sa ridice semnificativ valoarea intregii zone. In sedinta publica de astazi, Consiliul Local va adopta proiectul Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), care expune pe larg detaliile acestui proiect de investitie.
Un hotel-restaurant, doua parcari, sala de sport cu bazine de inot, plus alte amenajari pentru jocurile sportive insumeaza, in mare, proiectul de dezvoltare al Bazei Sportive Clujana, realizat de societatea Dico&Tiganas. Acesta va fi supus, astazi, atentiei consilierilor locali, urmand ca, ulterior, sa se faca demersuri pentru obtinerea autorizatiei de construire.
Pentru ca baza sportiva sa poata fi repusa in circuit la acel nivel prevazut de normativele europene, reprezentantii societatii Sport Complex Transilvania sunt pregatiti sa acceseze un credit pe masura.
“Din aceasta toamna, incepem lucrarile la piscina acoperita”, a spus administratorul societatii Sport Complex Transilvania, Ioan Puscasu, apreciind ca, numai pentru acest obiectiv, vor avea nevoie de circa 1 milion de euro, bani care ar urma sa fie acoperiti dintr-un credit bancar.
Nu sunt identificate inca sursele de finantare pentru derularea intregului proiect de investitie, iar ipoteza unei asocieri cu un alt investitor este exclusa. Puscasu a declarat ca actionar principal al societatii pe care o administreaza este fiul sau care locuieste in SUA si ca, in 2001, cand au achizitionat baza sportiva cu terenul aferent de la Clujana, mai erau asociati cu o persoana din SUA.
“Cand am cumparat terenul de la Clujana, ne-am pus de acord in ce priveste pretul, insa, dupa aceea, cand celalalt partener a aflat ca