"Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă" este o vorbă veche, care a intrat deja în subconştientul multora. Pentru "cafegii" o dimineaţă bună începe întotdeauna cu o cafea savuroasă. Fie că este servită la locul de muncă, într-o cafenea sau acasă, licoarea magică a devenit indispensabilă pentru mulţi. Fiecare ceaşcă de cafea are o poveste a ei, fiecare aromă, fiecare gust are o poveste proprie. Aceste poveşti, regăsite în miros, aromă, gust atrag adevăraţii degustători în cafenele.
A savura o cafea dimineaţa a devenit demult un obicei, însă doar adevăraţii specialişti ştiu să o bea cu adevărat. Şi, mai important, prepararea cafelei este o artă. Nu există local în care să nu se consume cel puţin un sortiment de cafea, se oferă gratuit la locul de muncă (uneori) şi a devenit un subiect de discuţie la fel ca vinul sau berea. Fiecare persoană are o anumită preferinţă, are un mod propriu de a savura licoarea.
Fie că vrei o cafea naturală obişnuită, fie că vrei să te răcoreşti cu un frappe sau, dimpotrivă să te încălzeşti cu un espresso fierbinte, localurile din oraş sunt pregătite să îţi satisfacă dorinţa. O cafea fiartă pe nisip sau o cafea cu scorţişoară sunt specialităţile casei la Café Tutun. Espresso cu lapte şi binecunoscutul frappe sunt cafelele pe care le preferă cei mai mulţi dintre târgumureşeni.
Cofetăriile şi barurile din oraş sunt dotate cu aparatură specială pentru espresso, cappucino special sau cafea naturală. "Încercăm să ne adaptăm la cerinţe şi la schimbările ce au loc pe piaţă pentru a supravieţui. Clientul este cel care dictează meniul", a declarat patronul cofetăriei Lido, Florin Vlas. Cofetăria Lido şi localul New York sau Office sunt locuri în care, poţi savura o cafea în linişte, fără să fii deranjat de muzica dată prea tare sau vocile celor din jur. De la Office cu ambientul retro, Café Tutun cu mese de lemn vopsite în nuanţă de