Daniel Joseph Mason este un american la Bucuresti. Fiul unui irlandez si al unei italience, Danny, cum ii spun prietenii, este un om de afaceri care a inteles ca nu conteaza in ce tara traiesti, ci cat de capabil esti sa treci peste micile diferente de mentalitate si sa demonstrezi ca esti un adevarat profesionist in ceea ce faci.
Romania, insa, i-a dat bataie de cap la capitolul birocratie si preturi la imobiliare care sunt exagerat de mari, atigand cotele din Manhattan. Este consultant pentru companiile de telefonie si patronul barului "Coyote Cafe" din Bucuresti.
- Cand ati venit in Romania?
- In 1999. Am venit pentru un contract de doi ani, trimis de RomTelecom, parte a OTE- Grecia care a investit in Romania cu conditia ca o echipa de la "Horizon" - cea mai mare companie de telefonie din Statele Unite ale Americii sa faca parte din echipa de management si sa puna pe picioare firma din Romania. Am venit din America pe aceeasi functie pe care o detineam si in New York, aceea de General Manager of Operations.
- Cum ati intrat in afaceri?
-Am lucrat la o companie de telefonie, chiar de la varsta de optsprezece ani. M-am inscris si la colegiu la cursurile de noapte pe care le-am urmat timp de sase ani si am urcat in companie treapta cu treapta pana am ajuns un om de afaceri foarte abil in ceea ce priveste investitiile in companiile de telefonie mobila sau fixa. Astfel, am lucrat in New York timp de douazeci de ani. Mi s-a oferit apoi oportunitatea sa lucrez in companiile internationale si astfel am prins gustul strainatatii. In Romania m-am izbit de o mentalitate gresita. Voi chiar nu stiti sa lucrati in echipa, ba mai mult, va mai faceti si un titlu din glorie din faptul ca voi stiti si altul nu.
- Cum v-a venit ideea de a deschide un bar?
- Sunt om de afaceri de 30 de ani. Dupa zeci