Caminele studentesti din municipiul Oradea sunt putine si neingrijite, la care se mai adauga si taxele de regie, despre care reprezentantii Universitatii din oras sustin ca sunt printre cele mai mici din tara, insa tot nu se justifica. Doar in primul an de studiu la institutia de invatamant superior s-au inscris peste 7.500 de studenti, iar locurile din camine sunt 1.100.
Cu toate astea, reprezentantii Universitatii au mentionat ca vor reusi sa rezolve majoritatea cererilor de camine. Desi aceste imobile au fost construite in 1963, pana acum nu au beneficiat de reparatii capitale.
Universitatea Oradea detine in campus doua camine, unul de fete si unul de baieti. Aici exista in total 700 de locuri. In acest an universitar s-a reusit ca in cele doua camine sa se renoveze grupurile sanitare si oficiile. Insa, lucrarile nu sunt finalizate inca, intrucat au inceput abia pe la sfarsitul lunii august, iar studentii au inceput sa se cazeze.
In schimb, camerele au ramas asa cum le-au lasat studentii la sfarstitul anului universitar 2004-2005. Doar ca au fost spalate podele si geamurile. De zugraveala nici nu poate fi vorba. Mai mult, lucrarile la oficii si grupurile sanitare trebuiau terminate in 30 septembrie, insa ieri nu erau nici pe departe aproape de final.
Daca cele doua camine din campus arata cum arata, altele doua care se afla in incinta Colegiului Tehnic "Mihai Viteazul", si care apartin, de fapt, de Primarie, sunt sub orice critica. Studentii nu au un oficiu in care sa isi faca mancare, iar conditiile din grupurile sanitare sunt de nedescris.
In camere sunt cazate si cate sase fete, iar mancarea si-o prepara pe resouri sau tot felul de instalatii improvizate, in camere. Cu toate ca cele doua camine nu indeplinesc nici pe departe conditiile minime de ig