O parte din bolnavii internati in Sanatoriul de Pneumoftiziologie de la Guranda si-au manifestat ieri nemultumirea fata de calitatea mincarii si a modului in care sint ingrijiti. Inca de dimineata, bolnavii din mai multe saloane au iesit in fata cladirii care adaposteste sectia 1 a sanatoriului, spunind ca nu mai doresc sa manince aceleasi feluri lipsite de gust si proteine.
"Ne-am suparat din cauza mincarii. Toata ziua avem numai cartofi. Pe la inceputul anului mincarea era mai buna. Aveam carne, era bine pregatita, acum s-a schimbat. Azi am primit ciorba de cartofi cu zer de oaie ", a spus una dintre bolnave. Pentru a nu suferi de foame, unii pacienti au ajuns in situatia de a-si cumpara singuri de mincare. "Mincarea pe care ne-o dau ei nu e consistenta deloc.
Noi sintem foare bolnavi, si numai cartofi si fasole nu ne putem insanatosi. Eu imi cumpar mincarea de afara. Mi-am luat cirnatul asta, l-am pus in buzunar si am iesit sa-l maninc afara, ca sa nu ma vada si ceilalti din salon ca dupa aia imi cer ", spune Vasile C., un bolnav internat de jumatate de an.
Printre plingerile a fost si faptul ca anumite feluri de mincare le fac greata, deoarece sint facute dintr-un amestec de maruntaie tocate si slanina.
Desi initial a spus ca bolnavii nu s-au plins de nimic, Dinu Morosanu, directorul sanatoriului de la Guranda, a fost nevoit sa recunoasca faptul ca unii dintre ei nu sint multumiti mincare. "Eu am stat sapte zile la Iasi la Spitalul "Parhon ". Acolo primeam jumatate de piine dimineata. Cind am mai cerut o data piine la amiaza mi-au spus ca primisesem dimineata.
Eram pe terenul lor, ce sa spun? O zi era mincarica de cartofi, o zi orez. Nici eu nu am vazut carne, cit am stat acolo ", a spus Dinu Morosanu, directorul sanatoriului.