(Foto: )
Edilul celei mai afectate comune din Prahova ne-a declarat ca „in proportie de 90%, pentru dezastrul de la Moara Domneasca sunt vinovati cei de la Apele Romane. Nu poti construi un dig cu numai doua excavatoare si sa tasezi pamantul cand ai o avertizare meteo care anunta ploi abundente".
Mircea Chivu sustine ca prin tasarea vechiului dig oamenii din sat nu au avut nici o aparare \n fata viiturii. La fel crede si Radu Ionescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova: „Compania Apele Romane trebuia sa finalizeze digul inca din luna iunie. Avea fonduri, dar nu exista nici o explicatie pentru nerespectarea acestui termen" ne-a declarat Ionescu.
Marian Mocanu, directorul Serviciului de Gospodarire a Apelor Prahova sustine ca la Moara Domneasca exista un dig din 1980 care trebuia consolidat inca de acum trei ani. Problema este alta. „Din cauza taranilor care nu ne-au lasat sa intram pe proprietatile lor lucrarile au fost sistate.
Dupa inundatiile din mai am cerut primarului sa adune semnaturi de la localnici ca ne dau voie s= lucram pe terenurile lor. Unii au semnat, insa patru persoane nu au fost de acord. Asa ca am reusit sa facem 800 de metri de dig si mai avem inca 400", ne-a explicat Mocanu.
El sustine ca problema de la Rafov nu poate fi rezolvata decat prin regularizarea a 11 km din albia Teleajenului, lucrare care costa 250 miliarde de lei vechi. Si cum nu se stie daca Directia Apelor Romane Buzau va aloca aceste fonduri, localnicii de la Rafov vor dormi iepureste, de frica inundatiilor. (Foto: )
Edilul celei mai afectate comune din Prahova ne-a declarat ca „in proportie de 90%, pentru dezastrul de la Moara Domneasca sunt vinovati cei de la Apele Romane. Nu poti construi un dig cu numai doua excavatoare si sa tasezi pamantul ca