Cunoscutul om de radio, Paul Grigoriu, a constatat ca, in ultimii ani, audienta postului public a scazut, imaginea institutiei fiind afectata de scandaluri interne si imixtiuni politice. In prezent, Societatea Romana de Radiodifuziune este condusa de 131 de directori, birocratia sufocand institutia, atat in plan editorial, cat si financiar.
Tinerii s-au orientat catre posturile comerciale, varsta medie a ascultatorilor radioului national situandu-se intre 55-65 de ani. Pentru a recastiga terenul pierdut, Consiliul de Administratie al SRR a aprobat, miercuri seara, noua organigrama a institutiei, conform careia numarul posturilor de manageri se reduce cu aproximativ 40%, ajungand la cifra 80.
Maria Toghina, directorul general al SRR, a afirmat ca nu se vor face concedieri, dar noii sefi de departament vor da concurs pe post: ,Radioul este un loc in care trebuie sa te consulti cu trei sefi ca sa iei o decizie. Vrem sa schimbam acest lucru".
In cadrul institutiei au ramas, la nivel de management, directorul general, Maria Toghina, si alti cinci directori, dintre care unul tehnic, unul economic si altul editorial. Toate functiile de director adjunct din radioul public au fost desfiintate.
Sindicatul Liber din Radiodifuziune a fost de acord cu noua organi-grama, Toghina fiind de parere ca reducerea acestor posturi va genera si o reducere cu 40% a cheltuielilor pe care le are radioul. Nu se cunoaste inca momentul in care va fi implementata organigrama. Pana atunci, institutia va functiona tot in formula actuala.
Cunoscutul om de radio, Paul Grigoriu, a constatat ca, in ultimii ani, audienta postului public a scazut, imaginea institutiei fiind afectata de scandaluri interne si imixtiuni politice. In prezent, Societatea Romana de Radiodifuziune este condusa de 131 de directori, birocratia sufocand institutia, atat in plan