Numirea unui roman din Nürnberg in functia de subsecretar de stat in cadrul MAE a fost un semnal ca „se poate"! Se poate sa apartii diasporei, sa ai numai cetatenie germana (cea romana in curs de redobandire, dupa spusele numitului ) si sa fii numit de premierul Romaniei in functie de demnitar.
Sparge numirea lui Mihai Dragu, ca subsecretar de stat la Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (DRRP), un zid legislativ, sau zidul intre romanii dintre si cei de peste granite? E la mijloc un complot politic? Si-au bagat nasul serviciile secrete? Se fac antrenamente cu „celule de criza" diasporene?
Se vehiculeaza tot felul de scenarii sofisticate, dar si cel „simplu", de pensionare a fostului subsecretar, post vacant, selectie a unui aplicant pe post, numire, basta!
De la numirea din 8 august, stire-bomba in ultima zi a Simpozionului Romanilor de Pretutindeni, organizat la Mangalia de TVR International, Primaria Mangalia si Asociatia Profamilia, cu sprijinul MAE (DRRP), a curs ceva cerneala pe tema de mai sus. Nu chiar asa multa in presa, caci totusi, demnitatea e doar de „sub".
S-au intocmit insa proteste colective ale unor asociatii ale romanilor din strainatate, care au fost inaintate la cele mai inalte foruri decizionale romanesti. S-au intocmit si scrisori de felicitare, din partea simpatizantilor ideii, sau a persoanei.
Vorbele curg garla, controversa e in floare, desi ocuparea de facto a postului e practic in „stand-by", dupa cum insusi numitul ne relata intr-o recenta convorbire telefonica informativa de presa.
Agentia de presa pentru diaspora Romanian Global News scria zilele trecute, cum ca, de la surse guvernamentale ar fi sifonat vestea revocarii deciziei prim-ministeriale.
Exclusiv
Interviu cu Mihai Dragu
Mihai Dragu: Sunt de acord cu faptul ca numirea