Femeia a lucrat in presa locala si apoi a fost corespondent de Constanta al mai multor televiziuni centrale. Brusc, in iarna, a renuntat la jurnalism si, impreuna cu sotul ei, Sebi, ziarist si el, au decis sa deschida un restaurant in centrul orasului, la doi pasi de mare. L-au numit ?La Patrunjelu,? pentru ca, oricat au incercat sa convinga lumea de-a lungul anilor ca numele lor de familie este Patrunjei, tot Patrunjel li se spunea. Acum, vor sa faca din nume un renume si spun ca, deocamdata, le merge bine.
Nu mai zbarnaie telefoanele
Cei doi s-au gandit insa si la afacerea propriu-zisa, pentru ca astazi nu se poate trai decent cu leafa de jurnalist. Inainte de a porni afacerea, familia Patrunjei a pus pe hartie castigul care le-ar fi putut ramane ?in mana? dupa o zi de munca la restaurant. Sebi Patrunjei spune ca dupa primele zile au constatat ca, de fapt, castigurile sunt peste asteptari, obtinand in trei zile cat luau
intr-o luna cand erau ziaristi.
Acum Nadia e sefa, iar Sebi ospatar. ?Nu-mi da salariu?, spune Sebi razand, in timp ce serveste niste clienti ?de-ai casei?. ?Am vrut sa muncim pentru noi, sa ne organizam cum vrem timpul liber, sa inchidem localul si sa putem pleca in vacanta trei saptamani, cu fetita noastra, sa nu mai zbarnaie telefoanele ca a picat un MiG sau ca s-a descoperit o contrabanda in port?, spune Nadia.
?Imi place sa gatesc?, incearca femeia sa explice motivul principal pentru care si-a dorit sa aiba propriul restaurant. Lumea stie deja ca Nadia e specialista in ?coaste afumate la cuptor si ciorba de ciocanele?.
Restaurantul familiei Patrunjei are 50 de locuri, iar clientii vin mai ales pentru bucatele gatite aici. Pe peretii localului sunt atarnate tablouri cu Constanta veche, deoarece casa a apartinut unui cunoscut pictor constantean. Pentru a o renova, cei doi au cheltuit