Brasero. Obiect decorativ de uz casnic, sub forma unui recipient portabil din arama in care se pun lemne aprinse sau carbuni incinsi, destinat incalzirii incaperilor. A fost folosit in antichitatea greco-romana, de italieni si spanioli, iar mai tarziu, in secolul al XVII-lea, si de catre francezi (foto).
Breviar. Carte de rugaciuni folosita de clerul catolic in care sunt cuprinse texte speciale pentru sarbatorile de peste an si pentru zilele obisnuite. Caracteristici: textele sunt grupate tinand cont de ciclurile mari ale anului bisericesc, cu indicatia de a se citi la anumite ore ale zilei. Este sinonim, in parte, cu ceaslovul. In perioada Evului Mediu, breviarul era ornamentat, la inceput, cu miniaturi, iar mai tarziu, cu gravuri (foto).
Burg. Localitate mica medievala, inconjurata de ziduri si aparata de turnuri. Denumirea provine de la un castel cu acelasi nume - burg - specific lumii germanice, in jurul caruia se desfasoara viata locuitorilor zonei (foto).
Cabaret. Serviciu de cafea sau ceai, pentru una sau doua persoane (tête-à-tête). Realizat din portelan, cabaretul este compus din cesti cu farfurioare, zaharnita, cafetiera sau ceainic asezate pe un platou. Aceeasi denumire se foloseste si pentru o masuta cu platou (din lemn lacuit sau pictat), intrebuintata in secolul al XVIII-lea, la micul dejun. Aceasta era prevazuta cu un sertar in care se pastra un serviciu de ceai, lichior sau cafea.
Campanila. Turn independent, foarte inalt, tipic bisericilor italiene. Era destinat sa adaposteasca, la nivelul superior, clopotele. Campanile celebre: cel al Domului din Florenta, din Pisa si San Marco - Venetia. Denumirea vine de la cuvantul de origine italiana, campana, clopot (foto - Turnul din Pisa).
Brasero. Obiect decorativ de uz casnic, sub forma unui recipient portabil din arama in care se pun lemne aprinse sau carbuni incinsi, destinat