Numele profesorului Ioan Matasaru este sinonim, de aproape un sfert de veac, cu cel al handbalului feminin devean. Indiferent ca echipa s-a numit Sanatatea, Remin sau Cetate, Matasaru a fost in conducerea tehnica, fiind, alaturi de doctorul Ioachim Oana, unul dintre "pionierii" acestui sport in Deva.
Se poate spune ca, intr-o mare masura, celor doi li se datoreaza existenta handbalului la un inalt nivel in judetul Hunedoara. In prezent, alaturi de Liviu Jurca, profesorul Matasaru antreneaza echipa Cetate Deva.
Din pacate, ehipa deveana a avut un debut mai putin reusit in aceasta editie de campionat. Cauzele sunt multiple, iar antrenorul Matasaru nu se fereste sa le faca publice. Asa cum toti iubitorii handbalului stiu, la sfarsitul sezonului trecut, cele doua echipe din Deva, Remin si Cetate, au fuzionat. A urmat definitivarea lotului, fiind retinute 17 jucatoare.
Pe perioada pregatirii din vara, patru jucatoare provenite de la Remin au parasit echipa fara acordul clubului si s-au transferat la Oltchim Ramnicu Valcea. Si de aici a inceput "iuresul" cu federatia. "Conducerea Federatiei Romane de Handbal (FRH) isi incalca propriul statut.
Articolul 9 din statut prevede ca perioada de fuziune intre doua cluburi se intinde pe durata pauzei competitionale dintre doua sezoane. Oricum, faptul este consumat si nu mai are rost sa mai vorbim mult pe aceasta tema", a spus Matasaru. Toate acestea au afectat moralul jucatoarelor si au pus o amprenta negativa pe jocul echipei.
A mai fost vorba si despre suspendarea Mihaelei Cartas, cea mai valoroasa jucatoare a echipei, pentru un motiv cel putin bizar: sportiva nu s-a prezentat la lotul national din cauza unei accidentari, iar federatia a gasit de cuviinta sa o trimita in tribune pe jucatoare pentru sase meciuri. @N_P