Ploaia care a cazut, ieri, in Capitala a inundat zeci de intersectii si subsoluri de institutii si locuinte, autoritatile fiind luate din nou prin surprindere, in ciuda avertizarilor meteo difuzate inca de vineri de Ministerul Mediului.
Practic, toate intersectiile din oras erau inundate ieri la pranz, cele mai mari probleme fiind inregistrate in Calea Dorobanti cu soseaua Stefan cel Mare, bulevardul Ion Mihalache cu strada Turda sau cu Titulescu, in Piata Victoriei, Bulevardul 1 Decembrie, Liviu Rebreanu, Soseaua Colentina, Complex Europa, soseaua Pantelimon, Granitul, pasajul Jiului, soseaua Fundeni, parcul Herastrau - Pescarus, bulevardul Aviatorilor, intersectia Giulesti - Constructorilor, podul Baneasa.
Potrivit primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, institutia abilitata sa curete reteaua de canalizare - societatea Apa Nova - este "inundata de neputinta", autoritatea locala fiind nevoita sa intervina cu utilaje ale Administratiei Domeniului Public (ADP) si cele puse la dispozitie de firma de salubrizare REBU, pentru a desfunda gurile de canalizare din marile intersectii. "Este a patra ploaie mai serioasa de anul acesta si, inevitabil, a patra inundatie. Atrag atentia conducerii Apa Nova ca, inainte de respectarea contractului, dumnealor au obligatia sa respecte legea. Si avem o duzina de legi, ordonante si alte acte normative care fac referire la obligatiile administratorilor retelelor de apa in caz de inundatii", a declarat Chiliman. Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat la randul sau ca, in intervalul orar 10.00 - 13.00, precipitatiile cazute in Bucuresti au depasit 50 de litri pe metrul patrat.
In lipsa utilajelor Apa Nova, tot pompierii bucuresteni au lucrat la capacitate maxima pentru a raspunde solicitarilor primite pentru scoaterea apei din casele inundate. Cu exceptia masinilor pregatite pentru interventii in