Consilierii municipali au modificat, in sedinta de saptamana trecuta, sistemul de evaluare a terenurilor scoase la licitatie de municipalitate pentru concesiune, pentru constructia unei locuinte, licitatia urmand sa inceapa de la un pret cu 40 la suta mai mare decat pretul de evaluare.
"Municipalitatea lucreaza la elaborarea unui regulament privind concesionarea terenurilor. Exista sute de cereri, nesolutionate de patru ani, perioada in care aceasta activitate a fost blocata. Concesionarea terenurilor inseamna bani la buget, pe de-o parte, iar pe de alta parte inseamna dezvoltare", a declarat primarul general Adriean Videanu, prezent la intalnire. Primarul a mai spus ca pentru constructia unor spatii cu alta destinatie - de exemplu, pentru spatii comerciale sau cladiri de birouri - licitatia poate ajunge la un pret de patru-cinci ori mai mare decat valoarea estimata de experti.
Desi au trecut zece ani de la adoptarea legii privind patrimoniul public si privat al autoritatilor locale, Bucurestiul a ramas singurul oras din tara in care aceasta lege nu este aplicata. Cu alte cuvinte, municipalitatea nu are, in prezent, o evidenta exacta a terenurilor care apartin domeniului sau. Cea mai buna solutie, si poate singura, ar fi contractarea unei firme specializate care sa realizeze aceasta inventariere, avand in vedere ca Primaria nu dispune de personal calificat. "Nu exista o inventariere a terenurilor care apartin municipalitatii, pe zone, iar Primaria singura nu poate realiza o astfel de evidenta", ne-a declarat Flori Constantinescu, director in cadrul Directiei Investitii si Achizitii Publice din cadrul Primariei Generale. Potrivit lui Constantinescu, decizia luata de consilieri in sedinta de Consiliu de joi nu este definitiva si se asteapta ca, pana la sfarsitul anului, consilierii sa mai adopte o serie de amendamente pe marginea acestei hotarari.
De