Arde-i pe coruptii lor!(Foto: )
Marii perdanti ai celor noua luni scurse de la castigarea alegerilor de catre Alianta portocalie sunt insasi alegatorii si mai ales masa de sustinatori, unii dintre ei agenti electorali declarati in cursul anului trecut.
Ultimele sondaje de opinie demonstreaza, fara indoiala, facand abstractie de inadvertentele hilare si compromitatoare existente in cadrul rezultatelor, o rasturnare rapida de situatie in randul cetatenilor Romaniei.
Schimbarea de perceptie a electoratului roman, cu privire la reprezentantii actualei Puteri, este o consecinta a modului pompieristic, lipsit de constanta, de multe ori neprofesionist si total neconvingator in care au actionat reprezentantii actualei guvernari din momentul preluarii fraielor Romaniei.
Cota de incredere a actualei Puteri, de la nivel de presedinte si pana la nivel de Guvern si Parlament, a scazut intr-un ritm accelerat din ianuarie pana in septembrie 2005.
Tema principala a castigarii alegerilor, in anul 2004, a fost fara indoiala, atat la nivelul alegerilor prezidentiale, parlamentare si chiar la nivelul celor locale, atacarea coruptiei generalizate promovate si sustinute de catre vechea putere social-democrata.
Coruptia asociata particularitatilor demonstrative de tip "baron pesedist" si "clientelism al partidului-stat" a fost uzitata cu succes de purtatorii de mesaj ai Aliantei de-a lungul intregului an 2004, cu privire la fostul partid de guvernamant si la reprezentantii centrali sau teritoriali ai acestora.
Mesajele anti-coruptie si anti-baroni au fost repetate pana la saturatie mediatica de catre reprezentantii Aliantei D.A. Fara indoiala, ar fi fost absurd sa ne indoim si sa atacam, la momentul respectiv, veridicitatea si intentiile Aliantei de