Unul dintre cei mai controversati sefi peste achizitiile publice din Mures, Marius Catana s-a strecurat viclean din orice ancheta si a scapat intotdeauna de raspundere. ZIARUL de Mures lanseaza cateva directii pe care institutii cu atributii de control, straine judetului, le-ar putea urma.
S-ar putea sa aiba surprize si sa reuseasca ceea ce nu au reusit conjudetenii nostri, specialisti intr-ale controalelor.
Ascensiunea
Marius Catana a absolvit liceul la profilul de mecanica, a lucrat o vreme ca lacatus, ca apoi sa se angajeze ca jandarm cu contract. Dupa o perioada de viata cazona s-a hotarat sa treaca in civilie, inscriindu-se la facultate.
Proaspat absolvent, a fost desemnat director executiv al firmei Scorillo, patronata de familia lui Viorel Bubau, de unae, dupa ce afacerile cu cotidianul Recurs, devenit apoi saptamanal, au inceput sa mearga inspre faliment, a trecut director la filiala Legato.
Asa l-a prins perioada pesedista, cand in 2001, pe vremea cand era prefect al judetului, Ioan Toganel l-a numit sef de birou in cadrul Prefecturii. Cu toate ca nu avea vechime pentru functia ocupata (era nevoie de gradul I de specialist). De acolo s-a transferat la Corpul de Control al prefectului - recunoastem ciudata situatie de a pune lupul paznic la oi.
Dupa demiterea lui Toganel si venirea in Prefectura a lui Ovidiu Natea, Marius Catana a rezistat doar un an la timona Corpului de Control. In 2003, echipa unui alt corp de control, al celui supervizat de Victor Ponta, l-a gasit incompatibil cu functia pe care o ocupa, deoarece Catana patrona firma Expo Media Serv, care are ca obiect de activitate publicitatea.
Dupa aceasta nefericita patanie, Marius Catana a ramas si fara functie, dar a renuntat si la partile p