Politisti comunitari din Craiova, decorticand seminte si meditand la imbunatatirea legislatiei in vigoare(Foto: )
Infiintata de doar cateva luni, politia comunitara craioveana nu stie nici pana la aceasta ora cu ce se ocupa sau cu ce ar trebui sa se ocupe conform atributiilor prevazute de legea speciala de organizare si functionare.
In conditiile in care si sursele de autofinantare ale activitatii sunt pe undeva pe la umbra legislatiei, avem o imagine destul de cetoasa a activitatii celebrei unitati conduse de Constantin Petrescu.
Comunitarii nu numai ca isi bazeaza cererea pe un act normativ deja modificat, insa dau dovada si de fantezie legislativa, citand in sprijinul lor un articol care nici macar nu exista.
Astfel, probabil pe baza rapoartelor politiei comunitare conduse de directorul Constantin Petrescu, comisia locala de ordine publica, sub semnatura lui Antonie Solomon, vine cu o sugestie. "Subliniem necesitatea mentinerii si in perspectiva anului 2006 pe lista obiectivelor de interes public si privat, ce va fi intocmita de consiliul local in conformitate cu art. 7, lit. B din Legea 371/2004, a obiectivelor cu care s-au incheiat contracte pentru prestari servicii. De altfel, potrivit aceleiasi legi, in art. 28, lit. L, directorul executiv are obligatia de a identifica si propune consiliului local noi posibilitati menite sa asigure beneficii suplimentare, in limita competentelor prevazute de lege", se arata in documentul semnat de Antonie Solomon.
Propunerea si-a gasit locul intr-o informare privind activitatea politiei comunitare, prezentata consilierilor locali la sedinta din 27 septembrie. Laudabila intentia directorului de a se zbate sa asigure fonduri pentru unitatea pe care o conduce, numai ca exista cel putin doua probleme cu formularea folosita. In primul r