Ploaia care a cazut in Capitala in week-end-ul trecut a dus, in numai cateva ore, la inundarea a zeci de intersectii si subsoluri de locuinte. Autoritatile abilitate sa intervina in astfel de situatii au fost luate prin surprindere, inregistrandu-se, in ultimele doua zile, precipitatii de 81 de litri pe metru patrat la Baneasa, 68 de litri pe metru patrat la Filaret si 48 de litri pe metru patrat la Afumati.
Ieri, pompierii interveneau in mai multe zone din Capitala pentru a evacua apa ramasa inca in subsoluri dupa ploile torentiale din ziua precedenta. 160 de pompieri au avut 52 de interventii, din care 156 in gospodarii, ei folosind pentru evacuarea apei 36 de autospeciale si 17 motopompe. Ieri, la pranz, pompierii bucuresteni inca mai erau implicati in 18 interventii, pentru scoaterea apei in diferite zone ale Capitalei, printre care Institutul Oncologic, Spitalul Colentina, Centrul de Copii din sectorul 3, Liceul "Al. I. Cuza", depozitul de medicamente situat pe Soseaua Odaii, cartierul Giulesti, precum si in cartierul Straulesti. In cartierul Giulesti-Sarbi peste 200 de oameni stau de mai multe zile in apa si ar putea fi evacuati in orice moment, potrivit autoritatilor. Primarul sectorului 6, Cristian Poteras, a declarat ieri ca a facut tot ce poate pentru ca situatia sa nu se agraveze.
De aproape doua saptamani, autoritatile locale se chinuie sa evacueze apa de la periferia cartierului Giulesti, care a inundat o suprafata de peste 200 de hectare. In zona inundata au fost afectate peste 70 de case, in jur de 230 de persoane fiind nevoite sa-si paraseasca proprietatile din cauza apelor. Reprezentantii autoritatilor locale din Capitala au acuzat ieri Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) pentru proasta gestionare a lacurilor din jurul Bucurestiului.
Directorul ANIF, Ioan Nastea, a respins aceste acuzatii si ne-a declarat ca i