Apele revarsate de sase ori in cursul acestui an in diverse zone din Romania au distrus complet peste 4.700 de case, alte 15.000 fiind afectate si necesitand reparatii, de la mici interventii de cosmetizare, pana la actiuni de consolidare. In 2004, in Romania s-au construit circa 30.000 de locuinte, in mare parte individuale. Cu alte cuvinte, casele reconstruite ar trebui sa aduca o crestere a pietei de peste 15%. In realitate, situatia este cu totul alta. “Multi se asteptau sa
Apele revarsate de sase ori in cursul acestui an in diverse zone din Romania au distrus complet peste 4.700 de case, alte 15.000 fiind afectate si necesitand reparatii, de la mici interventii de cosmetizare, pana la actiuni de consolidare. In 2004, in Romania s-au construit circa 30.000 de locuinte, in mare parte individuale. Cu alte cuvinte, casele reconstruite ar trebui sa aduca o crestere a pietei de peste 15%. In realitate, situatia este cu totul alta.
“Multi se asteptau sa fie un mare boom pe piata constructiilor. Dar nu este chiar asa. In primul rand, firmele de profil sunt implicate pe scara larga doar in Banat si in cateva locatii din restul tarii. In Moldova si in sud, din lipsa de timp, s-au distribuit materiale de constructii si ceva bani, urmand ca oamenii sa se descurce singuri. Sa nu credeti ca isi vor angaja firme sa le refaca locuintele”, explica Adriana Iftime, director general executiv al Patronatului Societatilor din Constructii. Ea recunoaste ca nici firmele din domeniu nu s-au inghesuit prea tare. “Sunt companii care nu sunt dispuse sa lucreze acolo, caci efortul e mai mare decat la un proiect obisnuit, profitul e mai mic, iar presiunea e mai puternica din partea sinistratilor, a autoritatilor si a presei”, spune Adriana Iftime.
si altii se arata dezamagiti de influenta pe care reconstructia a av