Fosa septica in loc de sisteme de canalizare, put cu hidrofor in loc de retele de alimentare cu apa, drumuri de acces subdimensionate. Toate acestea la nici 15 kilometri de Capitala, in apropierea unui oras cu peste doua milioane de locuitori. Lipsa de fermitate si dezintersul total al autoritatilor de a rezolva aceste probleme provoaca mari batai de cap celor care au investit in aceste locatii. Este adevarat ca nici acestia din urma nu s-au omorat cu firea. Vorba romaneasca: “las-
Fosa septica in loc de sisteme de canalizare, put cu hidrofor in loc de retele de alimentare cu apa, drumuri de acces subdimensionate. Toate acestea la nici 15 kilometri de Capitala, in apropierea unui oras cu peste doua milioane de locuitori. Lipsa de fermitate si dezintersul total al autoritatilor de a rezolva aceste probleme provoaca mari batai de cap celor care au investit in aceste locatii. Este adevarat ca nici acestia din urma nu s-au omorat cu firea. Vorba romaneasca: “las-o ma ca merge si-asa!” se resfrange, acum, in modul cel mai brutal asupra celor care au sustinut-o.
Totul porneste de la goana dupa terenuri ieftine, toata lumea uitand ca astfel de locatii necesita investitii mari in infrastructura.
In Occident, dezvoltarea urbana este foarte precis conturata. In momentul cand apare cineva care vrea sa construiasca, primaria stabileste cu acesta, de comun acord, sarcinile care le revin in ceea ce priveste sistematizarea zonei. In plus, nimeni nu are voie sa se apuce de construit pana in momentul in care utilitatile si drumurile nu sunt finalizate.
“La noi, sistemele de canalizare au fost trecute cu vederea de multe autoritati in momentul introducerii in intravilan a terenurilor agricole. Pentru fosa septica se solicita in mod curent avize de la mediu si, mai rar, de la Apele Romane. Oricum, atentia acestora este