Chartul alaturat prezinta cursul BNR saptamanal EUR/RON. Imediat sub el, un indicator pentru trend si media lui scurta (linia de semnal in rosu). Al treilea subchart reprezinta un oscilator care variaza intre 0 (supravandut) si 100 (supracumparat). In timpul lunii august, cursul ramanea constant (A-B), in consolidare, in timp ce indicatorul de trend din subchartul 2 crestea (A1-B1). Acest lucru defineste o “divergenta pozitiva”, care se rezolva pozitiv (trendul se dezvolta po
Chartul alaturat prezinta cursul BNR saptamanal EUR/RON. Imediat sub el, un indicator pentru trend si media lui scurta (linia de semnal in rosu). Al treilea subchart reprezinta un oscilator care variaza intre 0 (supravandut) si 100 (supracumparat). In timpul lunii august, cursul ramanea constant (A-B), in consolidare, in timp ce indicatorul de trend din subchartul 2 crestea (A1-B1). Acest lucru defineste o “divergenta pozitiva”, care se rezolva pozitiv (trendul se dezvolta pozitiv, in acest caz) intr-un numar extrem de ridicat din cazurile in care apare.
In subchartul 3 avem o situatie de supracumparare (99,99) care sugereaza un top la EUR/RON pe termen scurt in jurul acestei valori. Raspunsul la o posibila crestere a cursului sta in depasirea valorii zero de catre media in rosu. Dar acest lucru ar coincide cu atingerea unei rezistente in jurul cursului de 3,6618, si aici s-ar opri. In concluzie, 3,6618 rezistenta si 3,45 un suport pe termen scurt. Din punct de vedere tehnic, privind acest chart, nu vad energia de a trece deasupra valorii de rezistenta.