Strategia de dezvoltare a Romaniei pentru perioada urmatoare a fost adoptata in sedinta anterioara a guvernului. Documentul, intitulat "Politica industriala a Romaniei pana in 2008", contine directiile de actiune si masurile avute in vedere pentru dezvoltarea industriei romanesti astfel incat sa devina compatibila cu structurile industriale din Uniunea Europeana.
De asemenea, s-a adoptat si "Planul de actiune pentru 2005-2006", urmand ca, pentru 2007 - 2008, sa fie elaborat un nou plan, adaptat la viitorul statut al Romaniei de stat membru al UE.
Cele mai importante obiective ale politicii industriale sunt: cresterea competitivitatii industriei romanesti, pentru a face fata concurentei europene, sporirea rolului cercetarii, dezvoltarii si inovarii, promovarea unui management durabil al resurselor si protectia mediului, imbunatatirea pregatirii profesionale si ocuparea fortei de munca.
Documentul stabileste si 10 factori de influenta cu actiunile lor specifice, prezentate in Planul de actiune, anexat Documentului de Politica Industriala.
Acesti factori sunt: consolidarea mediului de afaceri, sustinerea cercetarii, dezvoltarii si inovarii, dezvoltarea pietei libere si concurentiale, asistenta sectoriala, promovarea investitiilor directe, sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si miajlocii, sustinerea privatizarii si restructurarii, asistenta pentru export, respectarea problemelor globale de mediu, absorbtia mai buna a
investitiilor directe si dezvoltarea politicii in domeniul resurselor umane si promovarea coeziunii sociale.
Implementarea politicii industriale va fi coordonata de Consiliul Interministerial pentru Probleme Economice, Politici Fiscale si Comerciale.
Strategia de dezvoltare a Romaniei pentru perioada urmatoare a fost adoptata in sedinta anterioara a guvernului. Documentul, i