Edilul clujean i-a propus, saptamana trecuta, lui Iorgulescu, o solutie "ingenioasa", la prima vedere, utopica in realitate, pentru ca cinematograful Victoria sa fie vandut municipalitatii clujene ca mai apoi respectiva incapere sa fie transformata in sala de concerte.
"Ministrul Iorgulescu va verifica daca este posibila cumpararea salii de catre municipalitate in colaborare cu Consiliul Judetean si abia apoi vom discuta cu specialistii despre acustica acestei sali", a declarat Boc.
Totusi, sala de cinema Victoria este deja concesionata, pe baza de contract, unui intreprinzator privat, care a preluat un lant de cinematografe din mai multe orase din nordul Transilvaniei, printre care si Clujul.
Rezilierea contractului este destul de paguboasa, iar conditiile la care se expune Ministerul Culturii, sub tutela caruia functioneaza Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor (RADEF), cea care detine cinematografele din Romania, ar fi destul de greu de acoperit din punct de vedere legal.
Gabriela Bodea, directoarea RADEF Cluj, regie care cuprinde cinematografele din aproape tot nordul Transilvaniei, a declarat ca, in urma cu trei ani, Victoria a trecut printr-o serie de lucrari de modernizare si de imbunatatire a conditiilor de vizionare si a sistemului audio, incercand sa scoata astfel pe piata primul cinema-café.
Regia clujeana a suportat integral cheltuielile, dar initiativele ulterioare, de concesionare, venite din partea vechii echipe manageriale a Ministerului Culturii, aflat atunci sub obladuirea lui Razvan Theodorescu, au schimbat total planurile RADEF. "E o solutie de avarie, ceea ce propune primarul Boc, o alternativa care mi se pare neviabila.
In primul rand, sala are o scena mult prea mica pentru concerte, iar dac