Peste 2,7 miliarde lei vechi ar fi castigat o grupare de traficanti de droguri daca ar fi reusit sa "arunce" pe piata cele 18,2 kg de canabis descoperit la Satu Mare. Mai bine de 2 luni, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Oradea, sub coordonarea Biroului teritorial de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism Satu Mare a supravegheat o cultura ilegala de canabis pentru a reusi sa-i captureze pe cei care au pus la cale aceasta afacere. Plantele au fost cultivate in zona inundabila a raului Somes, intre localitatile Satu Mare si Martinesti, oamenii legii stabilind pana in acest moment implicarea directa a trei tineri.
La 27 septembrie a.c., suspectii au fost prinsi in flagrant, avand asupra lor 10 kg de canabis. Desi s-a demonstrat clar ca fac parte dintr-o grupare bine organizata, iar flagrantul - piesa de rezistenta in ancheta - a fost mai mult decat concludent, judecatorii au hotarat ca suspectii sa fie cercetati in stare de libertate, impunand, totusi, obligativitatea de a nu parasi tara in urmatoarele 30 de zile.
Extinzand cercetarile, politistii au mai identificat inca doi complici care aveau legaturi cu cele trei persoane prinse in flagrant. Sergiu Octavian Lazim, Marian Giurca, Norbert Stefan Micle si fratii Marius si Raul Bumb au fost supusi unor analize amanuntite, in corpul acestora evidentiindu-se prezenta unor substante care au indicat ca sunt consumatori de canabis.
Ofiterii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Satu Mare au recoltat 8,2 kg de materie vegetala, resturile ramase pe terenul unde a fost infiintata cultura.
Peste 2,7 miliarde lei vechi ar fi castigat o grupare de traficanti de droguri daca ar fi reusit sa "arunce" pe piata cele 18,2 kg de canabis descoperit la Satu Mare. Mai bine de 2 luni, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Oradea, sub coordonarea