Pentru privatizarea societatii Electrica Muntenia Sud, toti cei 10 investitori care au depus scrisori de intentie pana la jumatatea lunii septembrie au ramas in cursa, potrivit unui comunicat remis ieri de Ministerul Economiei si Comertului (MEC).
Autoritatile vor vinde 67,5% din actiunile societatii de distributie. Investitorii vor achizitiona direct 50% din capitalul social existent al filialei, urmand sa aloce fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia cumparatorului va ajunge la 67,5%.
Cele 10 companii intrate de ieri in cursa de privatizare sunt: AES-SUA, CEZ-Cehia, Enel-Italia, EnBW-Germania, E.On-Germania, EVN-Austria, Gaz de France-Franta, Iberdrola-Spania, RWE-Germania si Union Fenosa-Spania.
"Urmatoarea etapa este cea a selectiei competitive a ofertelor acestor potentiali investitori", mai precizeaza sursa citata. Capitalul social al societatii, la sfarsitul lunii iulie a.c., era de 191,30 milioane de lei noi, avand o cifra de afaceri de 1,11 miliarde RON.
Electrica Muntenia Sud deserveste peste un milion de consumatori din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov. Aceasta este cea de-a cincea filiala a SC Electrica scoasa la privatizare de statul roman.
Privatizarea Electrica Moldova s-a finalizat
Procesul de privatizare a filialei Electrica Moldova a fost finalizat ieri prin transferul de actiuni, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 100 milioane euro, compania germana E.ON detinand in prezent 51% din actiunile companiei.
"Cu aceasta investitie, de 100 milioane de euro, cu Electrica Moldova si Distrigaz Nord, E.ON va deveni cel mai important investitor din Romania", a declarat Walter Hohlefelder, membru in Consiliul de Administratie al E.ON.
Conform contractului de privatizare, E.ON a platit pentru pachetul de actiuni cumparat, care reprezin