In spatele tomberoanelor stau oameni politici, investitori suspecti, personaje din ziarele de scandal. Bani grei. Milioane de euro lunar. Atat costa salubrizarea Capitalei. In spatele tomberoanelor sau gropilor de gunoi stau oameni politici, investitori italieni suspecti, persoane pe care le vezi in ziare de scandal sau in articole de investigatii. Unul dintre acestia sta aproape de presedintele Basescu si-l consiliaza, iar firma pusa pe picioare de el scoate miliarde din salubrizare. Caracatita s-a extins in toata tara si a ajuns aici la cel mai inalt nivel.
Doar patru firme se ocupa cu strangerea gunoiului din Bucuresti. Si acest lucru se intampla din 1999, contractele fiind prelungite din nou pentru cinci ani. Fara licitatie. Este precizat in contract ca "se pot prelungi contractele". Asadar, nimeni nu s-a obosit sa mai faca licitatie pentru cele cateva milioane de euro impartite frateste intre REBU (Sectoarele 1, 4, 5), Rosal (Sectorul 3), Urban (Sectorul 6) si Supercom (Sectorul 2). Monopolul celor patru a aparut dupa ce Silviu Prigoana a spart un alt monopol, cel al firmei REBU. Acum, macar banii sunt impartiti. Pe langa firmele de salubritate traiesc boiereste si cei care patroneaza gropile mai mult sau mai putin ecologice. Toata lumea castiga, in timp ce bucurestenii platesc taxe grele, suporta mizeria si mirosul de ou clocit ce strabate kilometri intregi, tocmai de la asa-zisele gropi ecologice.
ROSAL - PRIGOANA - TOP. Silviu Prigoana, patronul de la Rosal SA, considera ca este number one din Romania in ceea ce priveste salubrizarea. Cartea lui de vizita este impresionanta, atat din punct de vedere al realizarilor, cat si al show-urilor in care a fost implicat el si fratele sau, Daniel. Nervos dupa primul articol din seria "Afacerea Gunoiul", Prigoana ne-a declarat ca el nu a coborat din Dacie pentru a urca in Jeep si nici nu are ceas de mii