Vinterra International S.A. este o societate romano-olandeza infiintata in 1998. Cu un capital de peste 2.600.000 USD, in acesti ani a reusit sa se impuna pe piata vinurilor de lux din Romania.
Dupa cum declara Nicolae David, managerul general al companiei, principalele obiective sunt productia de export si promovarea vinurilor romanesti atat pe piata interna, cat si in strainatate.
In prezent, Vinterra detine doua vinarii, plantatiile fiind situate in doua dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din tara: Dealu Mare - Sahateni si Dealurile Olteniei - Vanju Mare. Situata in centrul viticol Breaza, podgoria Dealu Mare - Sahateni are o capacitate de productie si depozitare de 1.100.000 litri, principalele soiuri cultivate aici fiind Merlot si Cabernet Sauvignon.
Podgoria Dealurile Olteniei - Vanju Mare are o capacitate de depozitare de 500.000 litri. Pe cele aproximativ 100 de hectare se cultiva Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah si Feteasca Neagra (soi autohton), soiuri importate din Franta si Sauvignon Blanc. O productie aparent redusa, dar "de la o anumita cantitate de materie prima este din ce in ce mai greu sa supraveghezi calitatea productiei, mai ales cand discutam in termeni de lucru redusi la doar cateva ore", spunea David. Desi situate la distante mari, cele doua podgorii dispun de conditii deosebite care asigura calitatea necesara productiei de struguri. Principala problema a producatorului de vinuri de calitate superioara este continutul de alcool. "Pentru a obtine un vin bun, continutul de alcool trebuie sa fie intre 13 si 15 grade, cele mai slabe fiind vinuri alterate." Si nu doar atat, in aceasta industrie, tehnologia de fabricare a vinurilor difera in functie de culoarea finala. "Cea mai dificila este productia vinurilor rosé", marturisea David. Munca intr-o vinarie se aseamana cu cea dintr-o farmacie, cel mai important