Declaratia presedintelui Basescu dupa "runda de consultari" cu "partidele interesate de reformarea clasei politice si de integrarea europeana" - formula prin care gazda a dat un bobarnac PSD si PRM considerandu-le dezinteresate de aceste subiecte - a marcat o reducere simtitoare a vitezei de intoarcere la popor: referendumul ar putea avea loc peste un an. Daca va mai fi cazul.
Presedintele a recunoscut ca desi partidele din "arcul guvernamental" doresc modernizarea parlamentului, a fost imposibil sa le adune intr-o singura Camera parlamentara. Pana si dl Geoana si-a extins, in timpul consultarilor de la care a lipsit, preferintele imobiliare: "cand vine vorba de un parlament unicameral, nu vorbim de o singura Camera.
S-ar putea vorbi si de a doua Camera, a reprezentantilor regionali". Tot astfel, cand vorbesti de o vila poate fi vorba de doua sau trei iar o parere poate insemna doua opinii contrare.
Dupa ce ne-a informat ca va continua consultarile spre o "solutie unanim acceptata", dl Basescu a luat-o inaintea Raportului de tara al UE anuntand ca acesta va fi "spectaculos de bun" la Justitie, legislatia mediului si Interne - care au iesit de sub clauza de amanare. E bine ca macar la legislatia mediului stam bine fiindca mediul e la pamant.
Presedintele n-a uitat sa semnaleze "iesirea furibunda" a sefului CSM, dl Dan Lupascu, impotriva dnei Monica Macovei si nici "valul de furie" din presa impotriva "indraznelii" dnei ministru de a reforma PNA. Ce-i drept, a fost si este o lupta crancena - pentru o clauza dreapta. Dl Nastase insusi a reprosat UE ca saluta trecerea PNA la Parchet.
S-a suparat degeaba: cand PSD a infiintat PNA pentru marea coruptie, UE a salutat-o crezand ca va functiona. Acum, vazand ca PNA a prins muste, a salutat trecerea sa la Parchetul General. Vorba ceea, daca nu ajung marii corupti - sa