Nici ce-a de-a saptea motiune simpla n-a fost cu noroc pentru opozitie. Desi au fost aproape, scorul fiind 117 la 114, pesedistii si peremistii au esuat din nou in incercarea de a amenda prestatia actualului Guvern. O motiune simpla insa, chiar daca este admisa nu are nici un efect concret, asa cum are una de cenzura - care duce la caderea Executivului, insa PSD s-a ferit pana acum de asemenea gesturi care ar putea duce la anticipate.
Motiunea, intitulata "In locul respectului, dispret si umilinta" a avut, ca si ultima motiune, spectatori din categoria celor vizati, in acest caz pensionari. Ca si la ultima motiune simpla, la care a asistat o delegatie de sinistrati ce au vociferat si l-au "inghesuit" pe ministrul lucrarilor publice, Borbely Laszlo, si acum pensionarii s-au manifestat zgomotos, fiind avertizati de presedintele de sedinta, Adrian Nastase, si chiar amenintati cu evacuarea. "V-am spus de sapte ori pana acum. Daca mai spun o data, voi ruga chestorii sa intervina", a spus suparat Nastase, reusind astfel sa potoleasca rumoarea provocata de cei 250 de pensionari din sala.
Semnatarii motiunii reclamau modalitatea recalcularii pensiilor, modificarile aduse legislatiei pensiilor, abandonarea sistemului de acordare a medicamentelor compensate si gratuite pentru pensionari. "Astazi, cei mai multi varstnici, pacienti statornici ai medicilor, trebuie sa aleaga intre a manca si a cumpara medicamente", se spune in text.
In replica, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a declarat, ca se asista la "un dialiog al surzilor", din moment ce Guvernul a raspuns deja la doua motiuni anterioare depuse pe o tema comuna, respectiv motiunile "Nivelul de trai al cetatenilor - ultima preocupare a Guvernului Tariceanu" si "Explozia preturilor a devenit insuportabila pentru populatie".
Desi respinsa, motiunea si-a indeplinit totusi rolul secundar, acela de tergiv