Arhiepiscopia Tomisului(Foto: )
Alaturi de posturile comerciale de radio functioneaza si posturi cu profil religios. Radio Dobrogea este un post de radio ortodox, cu specific pur romanesc, care isi imparte frecventa cu alti doi frati „gemeni" dupa faptura si „vitregi" dupa doctrina. Cu alte cuvinte, sunt trei pe o frecventa.
Radio Dobrogea emite pe durata 5.00-14.00, ca apoi undele sonore sa fie revendicate de radio Vocea Evangheliei pe durata 14.00-19.00, completand mai apoi spatiul de emisie, Vocea Sperantei, pana la ora 5.00 dimineata. Si asta pentru ca asa au vrut bicepsii CNA-ului. Asadar, alcatuirea aceasta tripartita naste nemultumiri in fiecare tabara.
Principalii nemultumiti sunt cei de la postul patronat de Arhiepiscopia Tomisului. Dar mai intai trebuie sa mentionam cine sunt de fapt celelealte voci radiofonice. Vocea Evangheliei are ca actionari cultul penticostal, cultul crestin baptist si cultul crestin dupa Evanghelie. Acesta are 9 licente terestre si una pe satelit.
Vocea Sperantei este patronat de Biserica Crestina Adventista de ziua a VII-a. Acesta are 10 licente terestre si 1 pe satelit.
Pentru a identifica aceste nemultumiri, directorul postului de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tanasescu, a acceptat dialogul precizand ca „Inspectoratul General de Comunicatii, subordonat Ministerului Comunicatiilor, stabileste frecventa libera pe care o comunica CNA-ului. Acesta, ca autoritate, o scoate la concurs.
Se inscriu doritorii si in urma unei sesiuni de licentiere se stabileste posesorul licentei audiovizuale", iar in cazul de fata, fiindca CNA-ul a considerat ca cei trei candidati au acelasi specific religios, pot imparti impreuna undele sonore, a aratat directorul postului Radio Dobrogea.