OMV ar fi de acord cu publicarea contractului de privatizare a Petrom
Vanzarea SNP, o afacere derizorie pentru stat: austriecii si-au scos banii in doar 6 luni, sustine vicepresedintele PIN, Aurelian Pavelescu
Legea ar permite statului sa modifice, unilateral, contractele in chestiunide interes national
OMV este de acord cu publicarea contractului de privatizare a Petrom, iar acum ramane de vazut cine nu vrea acest lucru, a declarat, ieri, Aurelian Pavelescu, vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN).
Marti, 4 octombrie, reprezentantii PIN s-au intalnit cu conducerea OMV, pentru a cauta impreuna solutii in privinta situatiei preturilor la carburanti din ultima vreme, care a declansat un adevarat scandal politic si mediatic. Presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, s-a aratat deschis, in cadrul intrevederii, si s-a declarat de acord cu publicarea contractului de privatizare a Petrom, insa nu doreste sa fie singurul pentru care sa se ia masura desecretizarii, pentru ca altfel ar fi vorba despre discriminare, sustine Aurelian Pavelescu.
Vicepresedintele PIN a aratat, de asemenea, ca OMV a primit, la cumpararea Petrom, o serie de avantaje uriase, multe dintre ele prezentate chiar in Legea 238/2004, Legea petrolului. Astfel, pe langa stergerea completa a datoriilor Petrom (masura considerata nedreapta de catre Pavelescu, care a invocat situatia Rafo si a Petromidia, afirmand ca statul trebuie sa procedeze la fel cu toate firmele dintr-un domeniu), legea mai prevede si constituirea unei rezerve de 35% din valoarea totala a titeiului si gazelor naturale extrase de companie, suma ce este deductibila din profit.
1,5 miliarde de euro in doi ani, printr-un singur articol din Legea petrolului
"Doar din aceasta prevedere, OMV castiga, in doi ani, dupa calculele noastre, circa 1,5 miliarde d