Legislatia europeana in ceea ce priveste alimentatia publica, care trebuie implementata pina in 2007, releva faptul ca, potrivit standardelor, putini agenti economici din Roman respecta legea. Printre obiectivele care se afla, in momentul de fata, in afara legii, se numara cantinele, atit cele scolare, cit si cele sociale. "Din pacate, standardele sint extrem de ridicate. In ceea ce priveste cantinele, aici exista, intr-adevar, o problema. Pe linga mobilierul si aparatura uzate, exista o serie de prevederi care nu sint respectate de nici o cantina. Astfel, fiecare aliment trebuie sa aiba un circuit separat: preparatele crude trebuie separate de mincarea gatita, iar piinea trebuie sa aiba un circuit separat, pentru a se evita pericolul unei toxiinfectii alimentare. Aceleasi conditii se aplica si in cazul zarzavaturilor, care trebuie sa fie separate. In plus, trebuie asigurat lantul frigorific. Personalul angajat trebuie sa aiba, de asemenea, circuite separate. Din pacate, aceste reguli nu sint respectate nici de restaurantele de lux. Alimentatia publica reprezinta o problema extrem de serioasa, mai ales in Europa, si, chiar daca legea da batai mari de cap, trebuie sa ne conformam", a declarat doctorul Emanuel Nazaretian. (Emilian PAL) Legislatia europeana in ceea ce priveste alimentatia publica, care trebuie implementata pina in 2007, releva faptul ca, potrivit standardelor, putini agenti economici din Roman respecta legea. Printre obiectivele care se afla, in momentul de fata, in afara legii, se numara cantinele, atit cele scolare, cit si cele sociale. "Din pacate, standardele sint extrem de ridicate. In ceea ce priveste cantinele, aici exista, intr-adevar, o problema. Pe linga mobilierul si aparatura uzate, exista o serie de prevederi care nu sint respectate de nici o cantina. Astfel, fiecare aliment trebuie sa aiba un circuit separat: preparatele crude trebuie sepa