Prima ocupanta a cavoului lui Craciunescu se afla mai aproape de rude decat daca ar odihni in cimitir(Foto: )
La Leu, dupa cautari febrile pe ulite cu gropi ca niste morminte, dam de urma omului. E la pomana, ceea ce inseamna ca si-a inmormantat mama. Doar ca nu e chiar maica-sa, ci sora soacra-si, si nu i-a alocat locul de odihna vesnica taman in curte, ci intr-un cavou aflat pe un teren al lui, la doi pasi de cimitir.
Ion Craciunescu, proprietarul cavoului, se ridica linistit de la masa si merge sa ne arate locul cu pricina, insotit de un alai de neamuri mai degraba amuzate decat indurerate. Orisicat, moarta mergea pe 83 de ani si nu mai avea rude foarte apropiate.
"As putea sa-mi fac reclama prin ziare, dar nu vreau. Desi poate n-ar strica, am 120 de colegi tehnicieni veterinari in judet, ar vedea si ei unde sau...", se gandeste Ion Craciunescu, pe care satul il cunoaste ca al lui Fasui, daca sa se lase sau nu fotografiat. Pana la urma, nu se lasa.
Construit in 1990 de tatal lui Ion, pe un teren plantat acum cu vie, mostenire de familie cu titlu de proprietate de peste 100 de ani, cavoul are patru compartimente. Pana acum, nimeni n-a mai fost inmormantat aici. De la cavou pana la gardul de la drum, rudele defunctei au masurat vreo 40 de metri. Cifra pare corecta. Intre cavou si casa cea mai apropiata sa tot fie 70 de metri.
Cimitirul este invadat de balarii
Terenul care contine cavoul se afla gard in gard cu cimitirul. "Vedeti, noi am pus flori la mormant, il ingrijim, pe cand in cimitir te mananca serpii. Eu n-as vrea in ruptul capului sa ma ingroape printre buruienile alea! Si popa al nostru nu face nimic pentru cimitir, de el nu dai decat la Craiova, prin telefon!", se revolta tehnicianul veterinar.
Intr-adevar, peisajul