Teatrul din Deva revine in atentia GAZETEI de Hunedoara. Lucrurile au inceput sa se clarifice si primul pas a fost facut. Ministerul Culturii, prin Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu, a recunoscut legalitatea lui Mihai Panaitescu in functia de director adjunct al Teatrului de Arta Dramatica.
Apar in schimb date noi despre probleme mai vechi care au afectat soarta institutiei de cultura devene. GAZETA a primit o serie de documente in care sunt semnalate scandaluri de data recenta care au macinat teatrul devean. Fosti directori ai institutiei au facut obiectul unor sesizari din partea angajatilor care au reclamat autoritatilor locale managementul defectuos al teatrului.
Activitatea artistica a teatrului devean a fost periclitata pana anul trecut de un conflict intre majoritatea angajatilor si directorul artistic din acea perioada, Dan Campean.
Dupa decembrie 1989, Teatrul de Revista din Deva a trecut printr-o perioada dificila. Interesele personale ale conducerilor care s-au succedat la carma institutiei si dezinteresul autoritatilor locale au adus teatrul devean la limita de avarie.
Lucrarile de reparatii bat pasul pe loc, managementul anterior a capusat bugetul institutiei, iar numirile in functii de conducere s-au facut preferential, dupa indicatiile de la conducerea judeteana.
"Fostii" sunt de vina
La redactia GAZETEI de Hunedoara a sosit un set de documente care dezvaluie aspecte din istoria recenta a teatrului devean. Potrivit acestor acte, institutia deveana a fost scindata anul trecut de un conflict intre o parte a angajatilor si directorul artistic de atunci, Dan Campean.
Sectorul orchestra si cel al solistilor vocali din cadrul Teatrului de Revista Deva au inaintat fostului directo