In data de 5 septembrie 2005 a avut loc Adunarea Generala a membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Deva. Nimic dosebit pana acum, doar ca la aceasta intrunire s-a discutat un subiect care a facut ca dintr-o sedinta obisnuita sa se ajunga la reprosuri, jigniri si, in final, la un adevarat circ.
Noua conducere a CARP, reprezentata prin actualul presedinte, inginer Eugen Carbou, a adus la cunostinta celor 190 de membri prezenti la sedinta ca fostii directori, cenzori si contabili au creat, in 2004, Casei un prejudiciu de 300 milioane lei.
Dupa schimbarea organelor de conducere, membrii CARP Deva au solicitat Consiliului Director proaspat instalat sa verifice situatia contabila reala pe anul 2004, existand banuiala ca familia Damian, cea care a condus institutia mult timp, ar fi comis o serie de ilegalitati. Pentru limpezirea problemei, CARP Deva a angajat un expert contabil.
Acesta a constatat ca evidenta contabila nu a fost gestionata corect precum si faptul ca s-au facut plati fara justificare legala, in valoare de 300 milione lei vechi, prin acordarea unor sume nerambursabile catre unele persoane ce nu aveau dreptul sa beneficieze de acest tip de ajutor.
Printre acestia se numara si unii dintre membrii fostului Consiliu Director, precum si alti angajati ai CARP Deva. Trei membri au cerut noului director ca in sedinta din 5 septembrie sa faca propunerea ca vinovatii sa fie dati pe mana justitiei. Eugen Carbou, directorul CARP, a inaintat aceasta propunere Consiliului Director si s-a hotarat ca solutia cea mai buna ar fi cea a votului.
Vot original
Inainte de inceperea procesului de votare, Carbou a tinut sa-si exprime punctul de vedere, pronuntandu-se impotriva propunerii de a da pe mana Justitiei pe cei din f