CAIET DE RETETE Ghebe, iutari, bureti, ciuperci albe de padure, galbiori, hribi - o intreaga paleta de oferte tentante. Familia ciupercilor este una mare si delicioasa!
La tanti Angela, acolo unde am poposit pentru vreo cateva zile, ciupercile erau la ordinea zilei, la loc de cinste pe fiecare masa. Ma uimea rapiditatea si indemanarea cu care gazda le pregatea. Era deja experta si de fiecare data ma lasa fara replica. Hribi cu maioneza, cu smantana, ciorba de bureti, drob de ciuperci sau ciuperci la tava⦠simteam ca nu ma mai satur. Nici nu concepeam sa lipseasca din meniu. In plus, gospodina m-a asigurat ca, pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de sanatoase. Bine, tot secretul consta in a sti sa le pregatesti. Iar, in cazul ciupercilor, tanti Angela cunoaste cu siguranta acest secret. Asa ca, dupa ce m-a convins cat sunt de gustoase si mi-a oferit cu draga inima retetele, m-a invatat apoi cateva tehnici si solutii practice. In cazul buretilor, nu se recomanda folosirea piciorului, iar iutarii, al caror gust este iute sau amar, se tin in apa rece 5-10 minute, dupa care se stropesc cu sare de lamaie sau otet, pentru a-si pastra culoarea. In cazul celor cumparate de la piata este indicat sa fiti atenti daca ciuperca este viermanoasa sau prea batrana, iar pentru mai multa siguranta, desprindeti palaria de picior si priviti cu atentie locul unde au fost imbinate.
Am plecat de acolo mai incantata ca niciodata. Pe langa faptul ca descoperisem o bucatarie de vis, am invatat ca orice mancare este delicioasa, cu conditia sa fie pregatita asa cum trebuie. In plus, m-am convins inca o data ca imi plac la nebunie ciupercile!
CARNE CU CIUPERCIIngrediente: 600 g carne de porc, un kg ciuperci, 6-7 rosii, o lingura cu faina, una-doua linguri cu grasime (sau unt), 3-4 cepe, sare, verdeata
Preparare: Carnea se taie in bucati de dimensiune p