Deputatii au reusit ieri sa intre intr-un paradox legislativ. In momentul in care s-a supus la vot o initiativa a PSD referitoare la organizarea si functionarea SRI, votul a fost de asa natura incat vor trebui sa mai opereze o modificare a Regulamentului.
Proiectul primise aviz negativ din partea comisiei de aparare si a fost supus plenului tot pentru respingere. Insa acest gen de proiect are nevoie, chiar si pentru a fi respins, de o majoritate calificata, adica de voturile a jumatate plus unul din numarul total al deputatilor. Mai exact, de 167 de voturi. Insa ieri doar 165 de alesi au fost pentru respingere, motiv pentru care cei mai multi au iesit din plen nelamuriti sau cu pareri contradictorii. "Am votat respingerea respingerii proiectului", s-a aratat convins Lucian Bolcas, care crede ca proiectul de lege privind organizarea si functionarea SRI este considerat adoptat de Camera si urmeaza a fi trimis spre analizare Senatului.
"Nimeni nu stie ce se va intampla cu proiectul, daca s-a respins respingerea lui", spunea insa, pe holurile Palatului Parlamentului, un coleg din coalitia majoritara.
Alti deputati considera ca proiectul de lege nu poate fi considerat adoptat in Camera, pentru ca ar fi avut nevoie de votul a cel putin 167 de deputati.
"Proiectul de lege nu este nici admis, nici respins", explica un alt parlamentar esenta votului din Camera.
Nici liderul grupului parlamentar PD, Cristian Radulescu, nu a putut sa explice votul din Camera Deputatilor dat asupra initiativei PSD. "Prin respingerea respingerii, legea ar trebui acceptata implicit", a spus liderul PD, precizand ca democratii vor cere conducerii Camerei ca initiativa sa fie supusa "explicit" votului plenului.
Deputatii au reusit ieri sa intre intr-un paradox legislativ. In momentul in care s-a supus la vot o initiativa a PSD referitoare la organizarea si functio