GARGANTUA SI PANTAGRUEL Nici eu nu mai stiu pe unde o sa mai poposim astazi... Sunt atatea tari si atatea locuri frumoase care merita vazute. Dar mai ales atatea ispite gastronomice! Iar cu mancarea nu e de glumit! Mai treci peste suparare, mai uiti de nemultumiri, de tradari sau deceptii, dar cu un om flamand nu e bine sa te pui! Asa ca, stiti cum se spune: "paza buna trece primejdia rea!". Astazi megem in Algeria. O adevarata bogatie culinara!
O data ajunsi aici veti intalni la tot pasul restaurante cu mancaruri traditionale din aproape toate tarile. Dar ce rost are sa degustati aceleasi preparate din care va infruptati zi de zi cand, in sfarsit, aveti sansa sa incercati ceva nou?
Si, cum orice experienta noua nu poate fi decat placuta, puteti incepe cu o "Kemia". O supa preparata din morcovi, rosii, ceapa, fructe de mare, melci si peste, servita de algerieni pe post de energizant. Dupa cum ati putut remarca de-a lungul calatoriilor noastre gastronomice, fiecare popor, in functie de stilul de viata si de preferinte, isi manifesta afinitatea catre anumite feluri de mancare. Fie ele cu carne, peste sau legume!
La acest capitol algerienii sunt mari consumatori de supe si de ciorbe, acestea nelipsind de la nici o masa. Ciorba "frik" se numara printre preferata algerienilor, deoarece se prepara repede, iar pe deasupra este si satioasa. Cu carne de pui, morcovi, ceapa, tomate, grau si verdeata. Se leaga totul cu un ou, dupa care se serveste calda, cu smantana. Nici mancarurile cu carne nu sunt putine la numar! Combinatii inedite de ingrediente si arome ale caror secrete le detin doar algerienii. "Lham lahlou" este o mancare din carne de vita, cu prune si sos de unt cu suc de portocale. O mancare pe care gurmanzii o adora pur si simplu.
TRADITIE. Cat despre "Ciakciuka", numai cuvinte delicioase! Un preparat traditional pregatit diferit, in functie