Deputatii japonezi au adoptat ieri, cu o majoritate zdrobitoare, o serie de proiecte de legi pentru privatizarea Postei, cea mai mare institutie financiara din lume. In felul acesta, realesul premier liberal, Junichiro Koizumi, isi vede realizat principalul sau obiectiv electoral. Dealtfel, privatizarea Postei a constituit principalul motiv al alegerilor anticipate din Japonia de anul acesta. Ea a fost aprobata in iulie de catre deputati, pentru ca in august sa fie respinsa de catre senat, fapt ce a dus la dizolvarea Camerei inferioare a Parlamentului si la convocarea alegerilor legislative anticipate.
Acum insa votul senatului, care este asteptat spre sfarsitul saptamanii, nu pare sa mai reprezinte un pericol. De la castigarea alegerilor, premierul nipon a castigat neincetat in popularitate, fapt ce i-a permis si rediscutarea imediata a problemei Postei. Desi in iulie o buna parte dintre membrii partidului liberal s-au opus masurilor de reforma, ieri acestia au imbratisat propunerile lui Koizumi si au votat in favoarea priovatizarii. Daca privatizarea Postei va fi realizata, atunci Japonia va beneficia de o reorientare catre sectorul productiv a peste 2.640 de miliarde de euro, bani aflati in momentul de fata in gestiunea unui sistem birocratic extrem de greoi.
Deputatii japonezi au adoptat ieri, cu o majoritate zdrobitoare, o serie de proiecte de legi pentru privatizarea Postei, cea mai mare institutie financiara din lume. In felul acesta, realesul premier liberal, Junichiro Koizumi, isi vede realizat principalul sau obiectiv electoral. Dealtfel, privatizarea Postei a constituit principalul motiv al alegerilor anticipate din Japonia de anul acesta. Ea a fost aprobata in iulie de catre deputati, pentru ca in august sa fie respinsa de catre senat, fapt ce a dus la dizolvarea Camerei inferioare a Parlamentului si la convocarea alegerilor legislative antic