Cantitati: 4 gogosari, 4 rosii, o jumatate de varza, 2 fire de praz, o sfecla mica, 10 catei de usturoi, cimbru (o jumatate de lingurita), 6 linguri ulei de masline, 200 g telemea desarata, suc Cantitati:
4 gogosari, 4 rosii, o jumatate de varza, 2 fire de praz, o sfecla mica, 10 catei de usturoi, cimbru (o jumatate de lingurita), 6 linguri ulei de masline, 200 g telemea desarata, suc de lamaie (4 linguri), patrunjel, marar si oregano - cate o lingurita.
Preparare:
Vom curata gogosarii de cozi si seminte si-i vom taia cubulete. Rosiile vor fi taiate, ca si varza, fideluta (eliminand, fireste, cotoarele). Vom da prin razatoare sfecla, prazul si branza telemea. Usturoiul il vom coace si-l vom introduce in salata, odata cu cimbrul pisat. Dupa ce amestecam bine ingredientele, adaugam uleiul si zeama de lamaie. La o jumatate de ora, vom amesteca din nou salata, presarand patrunjelul, mararul si oregano, tocate marunt, si o putem servi ca granitura la friptura de pui, dar si ca aperitiv.