Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara si, in subsidiar, seful institutiei, Petru Dungan, au fost dati in judecata de un ziarist, care acuza faptul ca nu i-au fost furnizate mai multe informatii pe care le solicitase, in baza Legii 544 privind accesul la informatii publice.
Pentru ca nu i s-a respectat dreptul la informare, jurnalistul cere instantei nu doar sa oblige procurorii sa-i ofere informatiile cerute, ci sa stabileasca si plata unor daune pentru incalcarea flagranta a legii.
Ziaristul ii acuza pe procurori ca, desi au acum salarii care "sar" bine de cateva zeci de milioane de lei lunar, in ultimul an rechizitoriile intocmite pot fi numarate pe degete.
In data de 9 septembrie, Malin Bot, in calitate de contribuabil, ceruse magistratilor o lista cu numele complet, functia ocupata si gradul profesional al fiecarui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel in perioada 2004-2005, precum si salariul, primele si toate sporurile incasate lunar din 2004 pana in prezent, iar in cazul procurorilor care nu intocmesc dosare de urmarire penala, s-a solicitat precizarea activitatilor lunare pe care le-au derulat din 2004 pana in prezent si a rezultatelor acestor activitati.
Desi Legea 544 prevede un termen de 5 zile pentru formularea si trimiterea unui raspuns, au trecut aproape trei saptamani, fara ca ziaristului sa i se comunice nimic. Astfel ca, la 28 septembrie, el a formulat o reclamatie administrativa, solicitand efectuarea unei anchete menite sa descopere persoana responsabila pentru incalcarea legii si sanctionarea acesteia.
In aceeasi zi, jurnalistului i s-a comunicat verbal ca i-a fost trimisa prin posta o scrisoare de refuz "de forma, nu de fond". In document era mentionat ca ziaristul nu avea solicitarea stampi