In caz contrar, exista riscul ca acestia sa se orienteze catre alte locatii, asa cum s-a intamplat cu compania franceza Montupet.
Viorel Gavrea, director Tetarom, societatea care administreaza Parcurile Industriale nr. 1 si nr. 2, a declarat pentru ZIUA de Cluj ca terenurile disponibile pentru cele doua locatii sunt deja ca si acontate. "Exista cereri de alocari suplimentare pentru 100 de hectare de teren destinate investitiilor", a spus Gavrea.
Deoarece legea permite constructii efective numai pe jumatate din suprafata (50 de hectare), restul fiind completat de spatiu verde, drumuri si de alte amenajari, rezulta ca suma care urmeaza sa fie adusa la Cluj, raportata la o investitie de 300 de euro/metru patrat, se ridica la peste 1,5 miliarde de euro.
Gavrea a precizat ca, pentru a putea realiza aceste investitii, Consiliul Judetean (CJ) Cluj are doua posibilitati. Prima o reprezinta extinderea Parcului Industrial nr. 1, plasat in zona Hoia, cu o suprafata cat mai mare din cele 16 hectare aflate in proprietatea statului roman si administrate acum de catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.
"Universitatea poate sa se ocupe de cercetare si in padurea Hoia, care ii poate fi incredintata", este de parere Gavrea, care preconizeaza ca Parcul Industrial nr. 1 mai poate "inghiti" inca 8 hectare.
De asemenea, spre calea ferata exista inca 2 hectare aflate in posesia Consiliului Local al comunei Baciu. Rectorul USAMV, Liviu Marghitas sustine ca nu a primit nici o oferta de schimb si ca nici macar nu stie unde este pozitionat terenul care se doreste la schimb. "Avem o suprafata mare de teren in zona Hoia", a declarat Marghitas, apreciind ca este dispus sa negocieze cu liderul CJ.
Marius Nicoara, presedinte al CJ, a spus c