Situatia de la Aro Campulung va fi rezolvata in fata justitiei. Ambele parti implicate in contractul de privatizare, AVAS si Cross Lander, ameninta cu aducerea contractului de privatizare in fata justitiei. Partea romana doreste implicarea justitiei romane, in timp ce partea americana prefera instantele internationale.
Romanii ameninta: ori indeplinirea conditiilor din contractul de privatizare, ori rezilierea lui. Cross Lander vrea recunoasterea investitiilor pe care sustine ca le-a facut. Intre timp pe piata apar informatii care tensioneaza si mai mult atmosfera.
Firma Cross Lander si AVAS neaga informatiile aparute intr-un cotidian central, potrivit caruia actionarul principal al firmei nu ar mai fi John Perez.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) asteapta ca firma Cross Lander sa-si indeplinesca obligatiile contractuale asumate la Aro Campulung Muscel. In caz contrar este posibil ca statul sa aduca societatea Cross Lander in fata justitiei.
Anuntul a fost facut ieri dupa ce Curtea de Arbitraj a Bancii Mondiale a dat castig de cauza statului roman intr-un proces asemanator cu firma americana Noble Ventures. Pana in prezent, AVAS nu a luat nici o pozitie publica impotriva actionarului majoritar de la Aro.
Mai mult, a atacat sentinta unui tribunal din Arges care prevedea anularea contractului de privatizare, la cererea salariatilor de la Aro
Tensiunile dintre cele doua parti au mocnit in acest rastimp.
AVAS recunoaste ca inca din 22 septembrie a propus principalului actionar de la Cross Lander, John Perez, sa aduca litigiul cu privire la confirmarea realizarii angajamentelor investitionale la societate, aferente contractului de privatizare, in fata Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
A fost propus s