In cele cateva hipermarketuri din Capitala, puiul, congelat sau proaspat, nu pare discriminat. Este pus in carucioarele de cumparaturi la fel ca si carnea de vaca sau de porc.
Gripa aviara nu a scos puiul din meniul romanilor
In Bucuresti, ieri a fost inghesuiala la restaurantele fast-food
In cele cateva hipermarketuri din Capitala, puiul, congelat sau proaspat, nu pare discriminat. Este pus in carucioarele de cumparaturi la fel ca si carnea de vaca sau de porc. La Cora, Elena Popescu cauta eticheta unei pungi de pui si intreaba o fata din personalul magazinului de unde provine marfa. I se raspunde prompt ca produsul este congelat de mai bine de o luna si ca nu are motive sa se teama. Ne zice ca in urma stirilor despre gripa aviara a capatat o minima reticenta fata de carnea de pasare, dar i s-ar parea o exagerare sa renunte la ea.
?Cred ca multi ar cumpara indiferent ce le-as zice?
Vorbim si cu o angajata a magazinului, care ordoneaza in congelator puii pe care tocmai ii primise. ?Un singur lucru s-a schimbat in ultima saptamana. Faptul ca ne intreaba tot mai multa lume daca e buna. Le spun sa nu-si faca probleme si ei il iau. Cred ca multi ar cumpara indiferent ce le-as zice?, ne mai spune fata.
?Nu mai iau de la tarani?
In Carrefour Colentina, Olga Bruma, 73 de ani, spune ca, atunci cand isi permite, mananca pui. Acum este intr-un moment in care poate cumpara carne de pasare si o face cu incredere: ?A scris si in presa ca in magazine sunt produse fara probleme. Acum doar ca nu as mai lua pasari sau pui de la tarani?. Tot la raionul de carne este si Gheorghe Nastase. Isi pune puiul in cos si marturiseste ca nu s-a gandit nici macar un moment ca i s-ar putea intampla ceva rau de la carnea proaspata.
Lumea se inghesuie la copane prajite
Fie ca este vorba despre cei care mananca in oras, fie despre