Desi la Camera Deputatilor reprezentantii coalitiei aproape batusera palma cu PSD intr-un compromis, Calin Popescu Tariceanu nu este de acord. Constient ca daca accepta ca noul Regulament al Camerei sa treaca mai intai pe la Curtea Constitutionala aliatii vor pierde sigur, presedintele PNL insista sa se mearga ca pana acum, chiar daca va dura mai mult.
Democratii si liberalii stiu foarte bine ca majoritatea judecatorilor Curtii sunt fosti membri PSD. De altfel, pana acum, cand a fost sesizata de PSD, Curtea le-a dat dreptate, cum a fost cazul legilor justitiei, sau la prima incercare a puterii de debarcare a lui Nastase si Vacaroiu. In plus, disponibilitatea pentru compromis aratata de pesedisti este cel putin suspecta, dar nu pare a fi fost sesizata de deputatii puterii, probabil pentru ca acestia sunt exasperati dupa nenumaratele tergiversari ale pesedistilor.
In schimb, Tariceanu pare a vedea mai limpede si refuza orice modalitate de intelegere sau compromis pe aceasta tema intre majoritate si opozitie. El a precizat, de altfel, ca a explicat acest lucru si oamenilor politici din Italia si Franta, cu care s-a intalnit in vizitele efectuate recent in cele doua tari, iar acestia considera ca demersul puterii este unul legitim.
"La noi, este o situatie anormala, generata de dorinta presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului de a se alege inainte ca majoritatea sa fie constituita. Cred ca si-au asumat un risc si acum vedem care sunt consecintele. Cred ca experienta din ultima luna ne arata ce poate sa faca un presedinte in functie atunci cand doreste sa dea curs tuturor demersurilor de prelungire la nesfarsit a dezbaterilor", a declarat Tariceanu intr-o emisiune televizata.
O decizie finala in privinta ofertei PSD va fi luata astazi, cand sunt programate trei intalniri - una a conducerii Aliantei PNL-PD, una a Biroului Permanent al democrat