Teodor Petris a fost ofiter de militie si, ulterior, de politie, pana in anul 2002, cand a fost pensionat. In decursul carierei sale, Petris si-a format un cerc de relatii in mai toate institutiile locale.
Astfel ca atunci cand familia sa a intrat in afaceri, chiar inca dinainte ca fostul colonel sa se pensioneze si sa preia el conducerea acestora, firmele lor prosperau. Petris detinea un spatiu
comercial situat chiar peste drum de sediul Politiei Municipiului Oradea, un bar la care multi politisti veneau sa dea pe gat un pahar. Petris era asociat la firma care administra barul cu un italian, de care a reusit sa scape rapid, prin „metode specifice".
Barul a mers insa tot mai slab, astfel ca fostul politist a trebuit sa caute o afacere mai profitabila. Si, in cele din urma, a gasit-o!
Adica, prin acelasi sistem de relatii de care pomeneam mai sus, Petris a reusit sa-si vanda spatiul de la parterul blocului in care-i functionase barul Serviciului de Carte Funciara de pe langa Judecatoria Oradea, „rebotezat" Serviciul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bihor.
Conditiile cumpararii spatiului de catre amintita institutie sunt de-a dreptul scandaloase si
conducerea acestei institutii ar merita atentia organelor de cercetare penala pentru a se stabili in ce imprejurari s-a decis achizitionarea respectivului spatiu al lui Teodor Petris in conditii atat de paguboase pentru Ministerul de Interne, de care apartine si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bihor.
Un director secretos, scolit la „Informatii Militare"
Reporterii nostri l-au interpelat pe Ghincea Minel, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bihor, in legatura cu conditiile „achizitionarii" spatiului de pe calea Aradului de catre institutia pe care, vremelnic, o coordoneaza.
Spre surprind