Valabile atat pentru persoane fizice, cat si pentru cele juridice, sistemele alternative de plata a utilitatilor au inceput sa se dezvolte din ce in ce mai rapid, incercand sa elimine cozile interminabile de la ghiseele furnizorilor. Pentru cei care au deja un cont intr-o banca, grijile legate de plata lunara a facturilor sunt de cele mai multe ori anulate. Din pacate, doar 16% din populatia Romaniei detine un cont bancar. Prin telefon, prin dispozitie data bancii, pe internet, cu aj
Valabile atat pentru persoane fizice, cat si pentru cele juridice, sistemele alternative de plata a utilitatilor au inceput sa se dezvolte din ce in ce mai rapid, incercand sa elimine cozile interminabile de la ghiseele furnizorilor.
Pentru cei care au deja un cont intr-o banca, grijile legate de plata lunara a facturilor sunt de cele mai multe ori anulate. Din pacate, doar 16% din populatia Romaniei detine un cont bancar.
Prin telefon, prin dispozitie data bancii, pe internet, cu ajutorul cardului sau al telefonului mobil, orice posesor al unui card bancar isi poate achita darile catre furnizori fara bataie de cap. Cea mai simpla si mai raspandita metoda este plata facturilor cu ajutorul cardului la ATM-ul sau la POS-ul companiilor cu care bancile au incheiate contracte de colaborare.
Din pacate, plata pe card a facturii a fost acceptata doar de companiile de telefonie mobila si fixa si, in unele cazuri, pentru facturile de electricitate.
Totusi, cu ajutorul cardurilor Bancii Comerciale Romane (BCR) pot fi platite si facturile de apa, gaze, salubritate si cablu de televiziune.
Avantajul acestor tipuri de plati, practicate in principal de BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank si Banc Post, sunt date de faptul ca locatiile sunt mult mai diversificate si cozile evitate, comisionul este z