Puterea s-a razgandit. Intelegerea cu Opozitia cade. In loc de 15 zile ragaz pentru PSD de a contesta regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului la Curtea Constitutionala, Alianta PNL-PD da termen 28 octombrie pentru adoptarea documentelor. In caz contrar, dezbaterile amendamentelor se suspenda, iar rapoartele comisiei de regulament sunt supuse direct la vot.
Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca liberalii si democratii isi mentin punctul de vedere referitor la schimbarea presedintilor Camerelor Parlamentului si nu sunt de acord cu inscrierea unui termen pentru sesizarea Curtii Constitutionale. De altfel, termenul de contestare este nelimitat, un astfel de demers putand fi facut oricand, nefiind vorba de o lege.
"Am discutat cu colegii mei si nu avem de ce sa facem compromisuri pe aceasta tema. Dorinta coalitiei de a-i schimba pe cei doi presedinti este una legitima si nu sunt dispus sa facem nici o concesie", declara recent Tariceanu. "Este un razboi al nervilor, neproductiv dar pe care trebuie sa-l ducem la bun sfarsit, sa-l castigam. Este un demers legitim, nu o simpla ambitie politica, iar Alianta si coalitia nu au renuntat la acest demers", preciza seful Guvernului.
Si sefii CJ sunt vizati
Puterea nu se multumeste insa doar cu schimbarea lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu. In ciuda dezacordului sefului statului si al ministrului Administratiei, grabeste modificarea Legii administratiei. Conducerea Aliantei PNL-PD a decis sa solicite senatorilor sai introducerea cat mai rapida pe ordinea de zi a Senatului a votului final la proiectul de modificare a Legii 215, care vizeaza schimbarea presedintilor Consiliilor Judetene cu jumatate plus unu din votul consilierilor.
Eugen Nicolaescu a explicat ieri ca modificarile inseamna ca schimbarea presedintilor Consiliilor Judetene cu votul a jumatate plus unu d